Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

Datum: 07-10-2013
Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch


Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013

Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2013. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle Bockbierlunch in de Grote Kerk in Den Haag. Meesterkok Angélique Schmeinck stelde de recepturen van de lunchgerechten samen wat leidde tot onverwachte en unieke bockbier-spijs combinaties. Alle 100 gasten, waaronder veel brouwers en horecaondernemers, werden geïnspireerd door deze Meesterkok.

Een interactieve kookpresentatie
Angélique Schmeinck, één van de in totaal twee vrouwelijke Nederlandse Meesterkoks, gaf tijdens de Bockbierlunch een interactieve kookpresentatie. Genodigden konden vragen stellen over bockbier en spijs. Angélique Schmeinck: “Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas.” Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. “Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken”, aldus Schmeinck.

Nieuwe Bockbierambassadeur!
Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft Nederlandse Brouwers, Angélique Schmeinck dan ook verkozen tot Bockbierambassadeur 2013. Angélique Schmeinck: “Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren.”

Met deze benoeming treedt zij in de voetsporen van Gert-Jan Hageman, De Kas (2007); Albert Kooy, Stenden University Hotel (2008); Rudolph van Veen, Meesterkok (2010); Paul Zonneveld, Haarlemse café In den Uiver (2011); Jerry Gontscharoff, Chefkok Huize Frankendael (2012).

Terug naar overzicht

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder