Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch
Datum: 07-10-2013
Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013
Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2013. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle Bockbierlunch in de Grote Kerk in Den Haag. Meesterkok Angélique Schmeinck stelde de recepturen van de lunchgerechten samen wat leidde tot onverwachte en unieke bockbier-spijs combinaties. Alle 100 gasten, waaronder veel brouwers en horecaondernemers, werden geïnspireerd door deze Meesterkok.
Een interactieve kookpresentatie
Angélique Schmeinck, één van de in totaal twee vrouwelijke Nederlandse Meesterkoks, gaf tijdens de Bockbierlunch een interactieve kookpresentatie. Genodigden konden vragen stellen over bockbier en spijs. Angélique Schmeinck: “Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas.” Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. “Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken”, aldus Schmeinck.
Nieuwe Bockbierambassadeur!
Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft Nederlandse Brouwers, Angélique Schmeinck dan ook verkozen tot Bockbierambassadeur 2013. Angélique Schmeinck: “Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren.”
Met deze benoeming treedt zij in de voetsporen van Gert-Jan Hageman, De Kas (2007); Albert Kooy, Stenden University Hotel (2008); Rudolph van Veen, Meesterkok (2010); Paul Zonneveld, Haarlemse café In den Uiver (2011); Jerry Gontscharoff, Chefkok Huize Frankendael (2012).
Terug naar overzicht
Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013
Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2013. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle Bockbierlunch in de Grote Kerk in Den Haag. Meesterkok Angélique Schmeinck stelde de recepturen van de lunchgerechten samen wat leidde tot onverwachte en unieke bockbier-spijs combinaties. Alle 100 gasten, waaronder veel brouwers en horecaondernemers, werden geïnspireerd door deze Meesterkok.
Een interactieve kookpresentatie
Angélique Schmeinck, één van de in totaal twee vrouwelijke Nederlandse Meesterkoks, gaf tijdens de Bockbierlunch een interactieve kookpresentatie. Genodigden konden vragen stellen over bockbier en spijs. Angélique Schmeinck: “Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas.” Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. “Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken”, aldus Schmeinck.
Nieuwe Bockbierambassadeur!
Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft Nederlandse Brouwers, Angélique Schmeinck dan ook verkozen tot Bockbierambassadeur 2013. Angélique Schmeinck: “Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren.”
Met deze benoeming treedt zij in de voetsporen van Gert-Jan Hageman, De Kas (2007); Albert Kooy, Stenden University Hotel (2008); Rudolph van Veen, Meesterkok (2010); Paul Zonneveld, Haarlemse café In den Uiver (2011); Jerry Gontscharoff, Chefkok Huize Frankendael (2012).
Terug naar overzicht